Voornaam herenhuis gelegen aan de rand van het stadscentrum. Een rijksmonument op een schitterende locatie aan de stadsjachthaven. Zij biedt u een unieke balans: het stadse leven binnen handbereik en tegelijkertijd de rust en de natuur van haar royale tuin. Het is het meest ideale huis om thuis te werken. Aan de rechtervoorzijde kunt u kantoor houden: of ideaal geïntergreerd met het wonen en/of geheel afgescheiden met een eigen entree aan de voorgevel. Aanpassingen hiertoe zijn overbodig. Koppel daaraan de, straks nog snellere, NS-intercitysstopplaats Goes en de allocatie is optimaal: voor alleen wonen of wonen en werken met eigen parkeergelegenheid.

Het huis is gebouwd in 1880 en heeft een gevelbreedte van maar liefst 13 meter. De lichtinval is prachtig waardoor het huis licht en zonnig is. Aan de achterzijde bevindt zich een serre in het verlengde van de kamer en suite. Vanuit deze serre kijkt u de lommerrijke maar toch zonnige tuin in van maar liefst 60 meter diep. Direct achter het huis bevindt zich een authentiek tuinhuis met veranda. De mooi aangelegde tuin heeft een gazon, veel vaste planten en prachtige bomen en is gemakkelijk in onderhoud. Er zijn diverse waterputten aanwezig. De tuin is geheel ommuurd en biedt via de achterzijde toegang naar een bij het huis behorend pad met ruime eigen parkeergelegenheid voor meerdere auto's.

Het woonhuis is uiterst smaakvol gerenoveerd met als uitgangspunt een historisch verantwoorde materiaalkeuze en behoud van authentieke details.

Het is een uniek en gezellig familiehuis met een woonoppervlakte van 395m2 en een inhoud van 1540m3. Kant en klaar om het zo te betrekken maar ook met mogelijkheden voor eigen initiatieven.

Indeling:

Het hoofd-entree is in het midden van het huis en geeft toegang tot een brede gang met aan weerszijde kamers en komt uit bij de trapopgang, de trap naar de functionele (wijn)kelder (5.00x4.00), het toilet en de keuken.

Aan de linkerzijde bevindt zich de kamer en suite (10.28x4.13) met de serre(6.20x3.04) welke is voorzien van vloerverwarming. Er zijn twee prachtige zandstenen openhaarden aanwezig; in de voorkamer wordt gestookt met hout, die in de achterkamer is een gas openhaard.

Aan de rechterzijde van de gang is een studeerkamer / kantoor, die ook te bereiken is middels de tweede voordeur. Kantoor/praktijk aan huis is hiermee gemakkelijk te realiseren zonder dat kantoorbezoek in het woonhuis hoeft te komen.

Het portaal van de tweede voordeur geeft toegang tot de ruime bijkeuken.

Achter de studeerkamer/kantoor bevindt zich de bijzonder sfeervolle woonkeuken met onder andere een AGA-cooker en prachtig uitzicht op de tuin.

De stijlvol gerenoveerde eerste verdieping heeft een grote overloop die toegang biedt aan 3 bijzonder lichte kamers van een formidabele grootte (6.03x4.45 5.81x4.45 en 6.01x4.17). De slaapkamers hebben originele inbouwkasten en één heeft zelfs een functionerende openhaard. Ook de badkamer is heel ruim (6.00x4.50) en is voorzien van een wastafel, toilet, inloopdouche, een vrijstaand ligbad en een grote sauna. Tevens is er comfortabele vloerverwarming en zijn er inbouwkasten. Er is ook een tweede badkamer op deze etage met een douche, wastafel en toilet.

De tweede verdieping bestaat uit een grote open ruimte. U kunt deze authentieke ruimte naar eigen wens gebruiken: als atelier, om te sporten of om te toveren tot speelzolder of naar hartenlust extra slaapkamers creëren.

Alle voorzieningen zijn op loopafstand: de stadshaven, gezellige terrasjes, de markt, winkels, bibliotheek, scholen, sportvelden en het station.

Stranden, natuurreservaat "de Oosterschelde", 18 holes golfbaan zijn op enkele autominuten.