Majestueus bovenhuis in een Rijksmonument van een uitzonderlijke grootte van maar liefst circa 330m2. Aan de achterzijde is een zonnig dakterras (circa 10.00x3.50).

Rond 1920 was hier een verpleeghuis gevestigd maar in 2000 is er, middels een totale restauratie/renovatie, één groot bovenhuis ontstaan. Bestaande onderdelen van een aantal huizen zijn tot één geheel verwerkt. Bijna alle vloeren zijn afgewerkt met houten delen. Er is een huis ontstaan met veel ruime kamers van verschillende hoogten, grootten en stijlen. Deze ruimten zijn via verschillende trappartijen, deurposten en gangen met elkaar verbonden. Sommige onderdelen dateren uit de 16e eeuw. De totale breedte is goed waar te nemen aan de Langeviele. Er is een eigen opvallende brede en hoge entree aan de Beddewijkstraat. In de lijstgevel zit een hijsbalk. Privacy en rust zijn gewaarborgd.

Indeling:

Eigen entree aan de Beddewijkstraat. Ruime imposante hal met trapopgang via een bordestrap naar de woonverdieping. Alhier bevindt zich een ruim opgezette Z-vormige gang, aan de achterzijde, die uiteindelijk doorloopt tot de toegang naar het dakterras en de binnengang. Als u bovenkomt, hebt u aan de linkerzijde (Beddewijkzijde) een kamer met een verdieping die als bergruimte in gebruik is maar ook woonmogelijkheden kent. Het zou een huis op zich kunnen worden; voor B&B bijvoorbeeld. W.c.-ruimte. Aan de buitengang ligt tevens een stijlkamer (6.95x5.60) met lambrisering, hoge kasten en een schouw.

Aan de rechterzijde van de binnengang treft u de woon-eetkeuken aan (5.60x3.80). Naast veel kastruimte met apparatuur en een groot werkblad is er overvloedige ruimte voor een eettafel.

Via de gang gaat u een paar treden naar beneden en u komt de woonkamer binnen. De strekt zich uit over een totale breedte van 12 meter met een houtkachel. Drie kamers zijn hiervoor samengevoegd met een diepte van (5.40, 4.40 en 5.75). Via de woonkamer kunt u wederom een paar treden omhoog en u bent weer in de stijlkamer.

Op de tweede verdieping bevinden zich 4 slaapkamers (4.40x3.20, 4.40x4.20, 4.40x4.40 en 5.40x4.20). Zéér ruime en lichte badkamer (5.60x5.40) met ligbad, aparte douche, dubbele wastafelkom, hang-w.c. en bidet. Cv-ruimte met Nefit-ketel en boiler. Aparte w.c.-ruimte.

Samenvattend: één van de grootste appartementen van Middelburg in een stijlvol Rijksmonument. Het huis is in 2000 volledig gerestaureerd en compleet voorzien van nieuwe voorzieningen en hedendaags comfort.