Op een mooie en rustige lokatie gelegen halfvrijstaand woonhuis (rijskmonument), genaamd

“ Waepen van Hollandt” met een vrijstaande garage. Het huis is goed onderhouden en recent voorzien van alle moderne en luxe voorzieningen. U kunt het zo betrekken. De huidige vorm stamt uit de 18e eeuw maar de prachtige kelder met een stenen kruisgewelf is eeuwen ouder.

De inhoud bedraagt 975m3 en de woonoppervlakt 220m2. Het perceel is 205m2 groot waarbij de tuin op het noordoosten is gericht. U geniet hier voor het grootste gedeelte van de dag van de zon.

Op de beletage is er een voorkamer welke direct in verbinding staat met de achterkamer welke iets hoger is gelegen (totaal circa 50m2). Aan de tuinzijde, in het souterrain, treft u de woon-eetkeuken aan. De kelder is van hieruit makkelijk te betreden. Op de eerste verdieping bevinden zich 2 kamers en een luxe badkamer. De hoofdslaapkamer strekt zich uit over de gehele breedte van het huis. Originele kastenwanden. Op de tweede verdieping bevinden zich nog 3 kamers en een badkamer. Daarnaast is er een bergkamer met de cv-opstelling. Onder de kap bevindt zich nog een ruime bergzolder.

Belangrijk om te vermelden is dat het plein naast het huis privéterrein is dat met enkele andere bewoners in eigendom wordt gedeeld en niet openbaar is. Daarnaast heeft De Monumentenwacht in 2018 een bouwkundig inspectierappport opgeteld welke wij graag overhandigen.

Indeling:

Entree, gang met historische plavuizen. U kijkt hier naar het bordes van de trapopgang naar de verdieping.

De woonkamer aan de voorzijde (4.30x4.25) is voorzien van houten vloerdelen en een houtkachel. De schoorsteen is voorzien van een nieuwe rvs-afvoer. Enkele treden hoger bevindt zich de achterkamer (6.85x5.20).

Via de voorkamer komt in de woon-eetkeuken (4.42x4.42). Deze ruimte is voorzien van vloerverwarming en dubbel glas. Keuken uit 2009. Een gemakkelijke trap leidt een naar de middeleeuwse kelder: een prachtige ruimte voor uw wijn.

Op de eerste vedieping zijn 2 kamers (6.60x4.00 en 4.02x3.80) en een luxe badkamer (2012) met een brede stenen wastafel, inloopdouche, w.a. en bidet.

Op de tweede verdieping, grotendeels geïsoleerd, zijn in totaal 3 slaapkamers (4.17x3.26, 3.60x2.60 en 3.43x3.42) en een ruime bergruimte (3.43x2.86) met de cv-opstelling. De ruimte onder de kap biedt u nog veel bergruimte.