In dit statige rijksmonument bevinden zich 5 appartementsrechten waarvan wij u er 3 mogen aanbieden:

Dam 51 : de woning aan de voorzijde op de begane grond. Vraagprijs: € 195.000 k.k. 80m2

Dam 51d: de woning aan de achterzijde op de begane grond. Vraagprijs: €79.000 k.k. 35m2

Dam 51a: de woning aan de voorzijde op de eerste verdieping. Vraagprijs: €199.000 k.k. 83m2

Plattegronden volgen. Wij kunnen u tevens de plattegronden mailen.

Omschrijvingen.

Dam 51: voormalige kantoorruimte bestaande uit één grote ruimte van (18.00x4.70/4.20). Voorzieningen zoals sanitair en een keuken dient u zelf aan te brengen. De hoogte bedraagt meer dan 4 meter waardoor een entresol met vide weer mogelijk is. Schitterende plafondornamenten en 2 fraaie schouwen. Aan de achterzijde zicht op de gemeenschappelijke binnenplaats.

Dam 51d: voormalige kantoorruimte (4.00x8.70) bestaande uit 2 ruimten welke met een flexibele wand van elkaar zijn gescheiden. In één van de ruimten bevindt zich een keukentje. Zicht op de gemeenschappelijke tuin en binnenplaats. W.c. Geen badkamer.

Dam 51a: voormalige kantoorruimte aan de voorzijde bestaande uit een prachtige grote kamer aan de voorzijde (6.70x5.80) met schouwpartij en fenominaal uitzicht, tussengelegen oude badkamer met daarachter een (slaap-)kamer (7.50x4.60). Geen keuken.

Algemeen:

De woningen hebben geen eigen balkon, plaats of tuin. De tuin (10.00x5.50) aan de achterzijde en een binnenplaats in het midden van het pand zijn voor gemeenschappelijk gebruik waaronder een gemeenschappelijke fietsenberging.

In het souterrain is er voor elk appartement een berging. Deze dient u zelf af te scheiden.

De kosten van electa, gas en water worden omgeslagen.

De VvE zal effectief worden opgestart zodra er een woning is verkocht. De huidige eigenaar heeft door de Monumentenwacht een bouwkundige keuring laten verrichten met een onderhoudsplan voor de komende 10 jaar. Het geschatte onderhoud bedraagt € 70.000. De eigenaar stort reeds € 20.000 op de rekening van de VvE. De geschatte onderhoudsbijdrage als onderdeel van de VvE-bijdrage komt dan uit op circa € 90,00 per maand per appartement (afhankelijk van het breukdeel). De eigenaar zal samen met u en de notaris vaststellen hoe de vereniging zal worden georganiseerd en welke maandelijkse bijdrage hiervoor vereist is. Dat gebeurt op voorhand.

Uiteraard kunt u meer dan één woning kopen om samen te voegen tot een prachtig geheel. U zult toestemming voor wijzigingen aan het pand dienen voor te leggen aan de monumentencommissie van de gemeente Middelburg.