Abeele is een oude “heerlijkheid” dat in de 13e eeuw is ontstaan tussen Middelburg en Oost-Souburg. Rond 1350 werd al gesproken over de adellijke ridder Floris van den Abeele. Hij was de eigenaar van het toenmalige kasteel.

In de groene oase voelt het huis uit 1780, dat wij u mogen aanbieden, aan als een buitenplaats: een statige lijstgevel van 12 meter breed waarachter zich een geheel recent gerenoveerd woonhuis bevindt. Daarnaast een draadloos elektrisch bedienbaar sierhekwerk/toegangspoort, die toegang geeft tot de oprijlaan over een lommerrijk perceel van maar liefst 6.275m2. Er bevinden zich onder andere oude (hoogstam) peren-, appel- en pruimenbomenrassen alsmede een tamme kastanje en kweepeer. Vanaf de noordrand van het perceel kijkt u uit over landerijen richting Middelburg waarboven de Lange Jan oprijst.

Ideaal voor paardenbezitters: er is een weide aanwezig en ruimte voor een paardenbak.

Het voorname huis heeft alle luxe moderne woongemakken welke u maar kunt wensen. In de afgelopen maanden is de intensieve laatste hand gelegd inzake de volledige afwerking. Het is volledig hoogwaardig geïsoleerd (energielabel C) , de radiatoren op de verdiepingsvloeren zijn Low H2O, er is een woon-eetkeuken, grote woonkamer, vloerverwarming, ruime slaapkamers, een naastgelegen berging/garage, een sauna met afkoelruimte, vrijstaande garage/stal etcetera.

De woonoppervlakte bedraagt 223m2 en de inhoud 855m3.

Indeling:

Entree in het midden van de voorgevel. Ruime hal met trapopgang. Aan de linkerzijde van de hal bevindt zich de woonkeuken met alle denkbare apparatuur (3.73x4.46) waaronder een quooker, 2 keramische en 2 inductie kookplaten, koelkast, combimagnetron, heteluchtoven en een inbouw frituur. Deze ruimte gaat middels een gang over in een grote bijkeuken (4.35x3.42) alwaar zich 2 toiletgroepen bevinden welke infrarood worden bediend, veel kastruimte en aansluitingen voor het witgoed. Toegang naar de tuin.

Aan de rechterzijde bevindt zich de woonkamer en de eetkamer (10.74x5.78/4.89). Deze ruimte is voorzien van een Tichelaar houtkachel met warmtewisselaar met energielabel A dat betekend 92% tot 95% rendement op een mandje hout, en een design houtkachel. 3 sets dubbele tuindeuren geven toegang tot de oase.

Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime Z-vormige overloop welke toegang biedt aan 4 slaapkamers (5.00x3.60/5.77x4.18/4.00x3.64/3.45x2.47). De badkamer (5.50x3.00) beschikt over vloerverwarming, een ligbad (whirlpool), een luxe 2-persoons stoomcabine met diverse massagemogelijkheden, dubbele wastafel met daarboven een verwarmde spiegel, bidet en een ruime sauna. Na het gebruik van de sauna kunt u naar een aparte “afkoelruimte” met regendouche en beenslang. Op de overloop is er ook nog een toiletruimte.

Een vaste trap leidt u naar de recent afgewerkte kapverdieping (9.90x4.70) met Velux dakramen, voorzien van elektrische rolluiken (deze zijn draadloos bedienbaar), alwaar u nog 2 kamers tegenkomt.

Op het terrein bevinden zich nog een grote vrijstaande garage/stal met een carport, diverse professionele speeltoestellen en 2 jeu de boules banen met wedstrijdafmetingen.

Diversen:

Op de (achterzijde) garagedeur na zijn alle buitendeuren met één sleutel te bedienen.

Alle buitendeuren voorzien van 3 punts sluiting en dievenklauwen.

Er is een grijswater-circuit aanwezig tbv. besproeien tuin bestaande uit een betonnen watertank (7,5m3) met hydrofoorpomp. Diverse kranen over het perceel verspreid.

In het plaatsje zijn verscheidene voorname huizen aanwezig met welluidende huisnamen. Rond 1790 was in dit huis de herberg “De Rijsende Zon” gevestigd.

Abeele lag aan de doorgaande route van de postkoets tussen Middelburg en Vlissingen: de Oude Vlissingseweg. Deze functie heeft het destijds verloren toen het Kanaal door Walcheren werd gegraven.

Volgens de overlevering zou Napoleon in “huize Abeele” de nacht hebben doorgebracht en de manschappen in ”De Rijsende zon” zijn ingekwartierd. Wat een huis! Wat een oase van rust!

Wij bieden u deze woning aan in samenwerking met Metz Real Estate te Rotterdam.

De brochure volgt maar deze wijkt niet af van de informatie welke hier tot uw beschikking staat.

Vraagprijs € 1.140.000 k.k.