Monumentaal en sfeervol. Dat is dit voorname huis met typerende trapgevel gelegen aan de haven van het pittoreske Veere

Het woonhuis is een laat-middeleeuws Rijksmonument genaamd “In den Coerenblom”.

Een lijst met alle bewoners vanaf begin 1534 tot heden is aanwezig. (o.a.Haardenregister)

Het huis is in zeer goede, originele staat met oude balkenplafonds, trappen, schouwen , vele antieke wandtegel tableaus, marmeren- en plavuizen vloeren. Het pand ligt direct aan de haven, heeft uitzicht op, en direct toegang tot het water van het Veerse Meer.

De inhoud bedraagt 1.000 m3 en de woonoppervlakte circa 280 m2. Aan de achterzijde ligt een schitterend in stijl aangelegde historische tuin met een diepte van ruim 30 meter met een stenen schuur en een stijlvolle nieuwe houten overkapping van Douglashout, gunstig gelegen op de avondzon. Er zijn 2 badkamers en elke verdieping heeft een w.c.. In 2020 is het huis geschilderd, de electra, dak- goot en zinkwerk herzien en aangepast.

De indeling: entree met tochtportaal waarin garderobe en meterkast, naar gang van meer dan 15 meter en een w.c.-ruimte. De gang komt uit in een aanbouw alwaar de keuken .

De keuken (2020) is in landelijke stijl met Bosch apparatuur en heeft openslaande deuren naar terras en tuin.

De royale voorkamer aan de kaaizijde is voorzien van een sfeervolle Brugse schouw waarin 17e eeuwse polychrome tulpentegels, er zijn originele binnenluiken en een imposant balkenplafond.

Via een kabinetje, tussen voor- en achterhuis, is een pantry met koelkast en oven (Siemens), komt u in de achterkamer met heerlijk zicht op de tuin. Ook in deze kamer bevindt zich een haardpartij en een wand met originele vitrinekasten. Alle vloeren zijn afgewerkt met, grotendeels, authentieke vroege tegels uit de 16e en 17e eeuw..

Halverwege de gang bevindt zich de trap die naar de kelder en naar de hoger gelegen verdiepingen voert. De droge kelder heeft een tongewelf, is circa 16 meter lang en heeft tevens kelderluiken, aan voor - en achterzijde.

Op de eerste verdieping is een zeer royale zonnige slaapkamer aan de achterzijde (5.00 x 5.50) .

Een 18e eeuwse wand met kasten en schouw geven een speciale sfeer. Een deur in deze wand geeft toegang tot de badkamer met ligbad, douche en w.c..

Aan de voorzijde bevindt zich een schitterende kamer met imposante Vlaamse 17e eeuwse schouw met gedraaide rood marmeren zuilen met open haard. Vanuit dit vertrek prachtig uitzicht over de jachthaven en het Veerse Meer (Avondzon)

De tweede verdieping heeft wederom een gezellige kamer met schouw aan de achterzijde. Aan de voorzijde een prachtig vertrek met hoge open kap en grote schouw. Tussen de kamers is een overloop met een badkamer en een separate w.c.. Op de overloop is tevens de trap die naar de derde verdieping leidt. U komt dan op de entresol die via de vide uitkijkt op de voorkamer. Aan de achterzijde op deze verdieping is een grote bergzolder .

Kijkt u eens naar de foto’s van de op het Zuiden gelegen tuin: schitterend en geheel omsloten met stenen muren opgetrokken uit Zeeuwse moppen, uitzicht op de indrukwekkende Stadhuistoren en de Dom van Veere met veel privacy en een poort naar de achtergelegen Stadhuisstraat.

Bijzonderheden:

Prachtige diepe tuin op het zuiden met veel privacy;

Vele honderden bijzondere 16e en 17e eeuwse wandtegels;

Uitzicht op Veerse Meer, Stadhuistoren en Veerse Dom;

In zeer goede staat.