Een prachtig Rijksmonument, genaamd “De Bootsgesellen Maaltyd” uit 1700 en vroeger. Dit langshuis heeft een schitterend uitzicht over de oude Binnenhaven. Door de statige en brede voorgevel heeft u een ideale lichtinval. De achterplaats biedt u volop privacy en veel zon. Uniek is de aanwezigheid van een enorm dakterras op de eerste verdieping van maar liefst 47 m2. De totale woonoppervlakte bedraagt 275m2 met een inhoud van 1040m3. Parkeren voor deur en op eigen terrein aan de achterzijde mogelijk. De achterzijde is voorzien van dubbel glas en de dakterrasvloer is geïsoleerd.

Het huis is recent gerestaureerd en de begane grond is uiterst smaakvol gerenoveerd tot een totaal woonplan met vloerverwarming: grote woon-eetkeuken over de gehele breedte met de aangesloten woonkamer aan de achterzijde, een badkamer, bergruimte en één slaapkamer aan de voorzijde. De begane grond heeft een eigen nieuwe HR-ketel.

De eerste en tweede verdieping zijn klaar om naar uw eigen ideeën in te richten en af te werken. De badkamer is reeds recent geheel vernieuwd en er is een nieuwe HR-ketel.

Op de eerste verdieping komt u eerst op een ruime overloop. Vervolgens is er een (woon-)kamer aan de voorzijde met een prachtig plafond bestaande uit moer- en kinderbalken. Het uitzicht is hier geweldig. Daarachter bevindt zich een woon-eetkeuken, een slaapkamer en een nieuwe badkamer met een inloopdouche, wastafel en een w.c.. Dakterras over de gehele breedte met een stenen borstwering. De tweede verdieping is te bereiken middels een nieuwe trap (2021). Hier bevindt zich een ruime open ruimte onder de hoge kap met aan weerszijden een dakkapel. U kunt deze ruimte naar believen inrichten en/of aanwenden. Ruime droge kelder op stahoogte. Een heerlijk huis voor u zelf en wanneer u een (luxe en ruime) B&B overweegt, kunt u per omgaande gasten ontvangen.

Indeling:

Begane grond:

Grote ontvangsthal (4.69x4.66) met toegang naar de kelder (9.30x4.30) en trappenhuis. U komt vervolgens in een enorme woon-eetkeuken (35m2), in open verbinding met de woonkamer aan de achterzijde (54m2). Slaapkamer aan de (rechter-)voorzijde (4.55x4.38). De moderne badkamer (5.09x1.11)is voorzien van een inloopdouche, ligbad, w.c. en een wastafel. Via een trap komt u op de achterplaats.

Eerste verdieping:

Grote overloop, (woon-)kamer (6.90x4.85) aan de voorzijde. Woon-eetkeuken aan de achterzijde (4.50x4.06) met toegang naar het riante zonnige dakterras (7.31x6.33) op het Zuid-Oosten gericht. Slaapkamer (4.73x4.03) en de badkamer (5.01x1.71) met inloopdouche, wastafel en w.c..

Tweede verdieping:

Open ruimte (9.61x4.50) met een dakkapel aan de voor- en achterzijde.