Een prachtig Rijksmonument, genaamd “Delfshaven” op de meest schitterende lokatie gelegen aan de Kinderdijk. Dit huis heeft een adembenemend vrij uitzicht over de jachthaven in de oude Binnenhaven en over de jachthaven aan de achterzijde. Tevens is er een ideale lichtinval door de hoge ramen aan de voor- en achterzijde.

De totale woonoppervlakte bedraagt maar liefst 293m2, exclusief de hoge kelder (37m2), met een inhoud van 1350m3. Het perceel is 202m2 groot. Parkeren voor deur en op eigen terrein aan de achterzijde. De bouw dateert vanaf de 16e eeuw tot circa 1870. De achtertuin (9.00x9.00) is op het zuid-oosten gericht, met mooi zicht op de zonsopkomst.

De voorzijde is gericht op het noord-westen met prachtige zonsondergangen. U kunt daar een bank plaatsen met uitzicht over de boten in de levendige jachthaven.

Ideaal om zelf te bewonen en omdat er veel dubbele voorzieningen aanwezig zijn, zijn er tevens drie studio’s voor de vakantieverhuur mogelijk. Er zijn drie woonlagen waarbij er een extra trapopgang op de begane grond aanwezig is naar een opkamer (tussengelegen verdieping). De woning is gedeeltelijk voorzien van isolatieglas en dakisolatie. De begane grondvloer en de overige verdiepingen zijn tevens geïsoleerd. Oplevering: in overleg.

Indeling.

Ruime entree (2 voordeuren) met trapopgang en meterkast. De gang loopt door naar een hal met trapopgang naar een overloop uitkomend in de opkamer (3.68x3.53). Achtergelegen keuken (3.68x3.43) met toegang tot het balkon en de tuin. Aansluitend op de keuken is er een washok en een w.c.-ruimte. Hoge lichte voorkamer met houten vloerdelen. Ook de achterkamer (ensuite) is voorzien van houten vloerdelen. Open haard met rvs-afvoerbuis (2012). Twee dubbele tuindeuren bieden toegang naar het achtergelegen balkon welke zich uitstrekt over de gehele breedte van de woning.

Op de eerste verdieping bevindt zich een L-vormige overloop met twee trappen naar de tweede verdieping van het voor- en het achterhuis.

Voorkamer (7.26x5.13) over de gehele breedte met een keukenblok(je) en een trapkast. Drie grote ramen bieden veel lichtival en spectaculaire zonsondergangen.

Aan de achterzijde bevindt zich een kamer (5.10x4.42) met een tussengelegen kleedkamer (4.42x2.35). Twee dubbele deuren, met isolatieglas, naar het balkon. De ruime en fraaie badkamer (3.60x3.39) is voorzien van een vrijstaand ligbad, wastafel, doucheruimte en een afgesloten w.c..

Op de tweede verdieping bevindt zich aan de voorzijde een kamer (6.16x4.27) met een keukenblokje, een overloop en een badkamer met douche en een wastafel. Een gang verbindt het voorhuis met het achterhuis en met een tussengelegen dakterras. Aan de achterzijde bevindt zich een L-vormige kamer (circa 6.48x8.20) met een keukenblokje. Overloop, badkamer met douche en wastafel. Aparte w.c.-ruimte. Zover bekend is het gehele dak geïsoleerd tijdens een restauratie in 2012. Diverse dakramen.

Grote droge kelderruimte aan de voorzijde (7.33x4.85) met een betonnen vloer welke zowel via de straatzijde als ook binnendoor makkelijk te bereiken valt.