“De drie Parequytjes” is een rijksmonument uit 1725 waarin u de ideale combinatie zult aantreffen van hedendaags comfort en de authentieke 18e eeuwse bouwstijl. Prachtige ligging in het stadshart met een aan de voorzijde een schitterend vrij uitzicht over de haven, de Kaaien en de Lange Jan.

De woonkeuken en o.a. de 2 badkamers passen uitstekend in de aangebodene sfeer van balkpartijen, moppen, tegelvloeren, wandtegels, dikke eiken vloerdelen, spiltrappen en andere stijlelementen.

Er zijn 4 woonverdiepingen waarvan de bovenste recent, waaronder 2020, is gerenoveerd tot een extra volwaardige verdieping met 2 ruime slaapkamers, waarvan 1 met entresol, en een badkamer.

Nieuwe HR-ketel (2019) met zeer ruime capiciteit. De totale inhoud van 690m3 genereerd een woonoppervlakte van maar liefst 200m2. De zonnige tuin is op het zuid-oosten gelegen en is circa 14 meter diep. Deze is voorzien van grind en een grote veranda waarbij u het gevoel hebt op een paradijselijk strand te zijn. Er is geen achterom.

Indeling:

Begane grond: entree, gang met hardstenen plavuizen met toegang tot de voorkamer en een gangetje. Via deze gang komt bij het trappenhuis en de achterkamer. De hoge kamers staan in open verbinding met elkaar en zijn in totaal circa 45m2 groot. Fraaie kastenwand. Er is een schouw alwaar u een houtkachel kunt plaatsen (rvs-afvoer). 3 cm dikke eiken vloerdelen en houten binnenluiken aan de voorzijde.

Souterrain : aan de achterzijde bevindt zich een woon-eetkeuken. De fraaie keuken is traditioneel opgebouwd in hout en voorzien van een stenen werkblad en diverse apparatuur waaronder een Boretti kooktoestel en een vaatwasser. Vanuit de keuken hebt u ook zicht op de tuin en toegang daartoe. Rolluiken. Antieke plavuizen vloer en metselwerk in het zicht. W.c.-ruimte met hang-w.c..

Aan de voorzijde bevindt zich een grote ruimte met toegang tot de straat.

Op de eerste verdieping bevinden zich twee kamers, de badkamer en een bergruimte. Aan de achterzijde bevindt zich een wel héél ruime slaapkamer met veel vaste kastruimte voorzien van shutters. De luxe badkamer uit 2007 is voorzien van een zwart marmeren vloer met vloerverwarming, een doucheruimte, hang-w.c. en een dubbele wastafel. Wasmachine-aansluiting.

De tweede verdieping bevindt zich onder de hoge kap van 4.50 m hoog en een borstwering van 1.30 m. Er zijn twee grote kamers. De voorkamer heeft nog een entresol. Nieuwe ruime badkamer aan de voorzijde met een grote doucheruimte, hang-w.c. en wastafel.