Halfvrijstaand pand gelegen op de hoek van de Lange Noordstraat/Blindenhoek. Dit rijksmonumentale middenganghuis kent een heerlijk rustige en vrij gelegen achtertuin met autovrije achterom. Mede ideaal voor gezinnen. Er zijn minimaal 9 kamers, 2 luxe moderne badkamers en een prachtige woon-eetkeuken. Alles is goed en deugdelijk uitgevoerd en onderhouden.

Op de 18e -eeuwse voorgevel staat de huisnaam “Mournouw” vermeld. Het huis zelf is veel ouder. Het is samengesteld uit enkele 16e/17e-eeuwse huizen tot één prachtig exemplaar. Opvallend aan dit monument zijn haar hoge plafonds in alle kamers, op zowel de begane grond als de eerste verdieping. De vele hoge raampartijen zorgen voor zonnige ruimten. Prachtig zicht op de naastgelegen kerk over de gehele diepte. Het huis diende als groot familiehuis, meermalen met een artsenpraktijk. Er is er een praktische, droge kelder aanwezig, welke direct vanuit de keuken te betreden is. Daarnaast is er een grote zolderruimte met een unieke gotisch gevormde kerkspantconstructie. De inhoud van het totaal bedraagt 1845m3 met een woonoppervlakte van 375m2. De perceelgrootte is 360m2 groot met een diepe achtertuin (zuidoost). Een huis om zo te betrekken.

Omgevings-indicatie: Lange Noordstraat-Bogardstraat-Zeeuws Archief-Markt

Indeling:

De begane grond:

Entree, hal met aan weerszijden een kamer. Verder een lange gang die uitkomt in de woonkamer met dubbele tuindeuren. Door de gang lopend, bent u eerst langs een kamer gelopen (rechts) en de woon-eetkeuken (rechts) die weer in open verbinding staat met de woonkamer (over de gehele breedte achter). De woonkamer heeft een hardstenen schoorsteenmantel en een rvs-afvoer. De rijke moderne keuken is voorzien van alle inbouwapparatuur. Toegang naar de kelder (24m2) met tongewelf.

Aan de linkerzijde is er een extra hal welke toegang biedt aan de w.c.-ruimte, stook- en wasruimte en een prachtige binnenplaats. De ramen zijn óf voorzien van isolatieglas óf voorzetramen.

De eerste verdieping:

Ook hier is weer een lange gang. Naar achteren lopend, passeert u aan de rechterzijde 3 ruime kamers alvorens u in de ouderslaapkamer aan de achterzijde komt. Deze heeft zicht op de achtertuin. Aan de linkerzijde zijn er 2 nieuwe, luxe badkamers. Eén van de badkamers heeft een balkon dat op de binnenplaats uitkijkt.

De tweede verdieping:

Een klassieke grote en hoge samengestelde zolderruimte onder de kap. Hier kunt u uw eigen invulling aan geven.