Aan de voet van de Markt gelegen uiterst sfeervol Rijksmonument (nummer 36943). Het huis heeft twee (groene) voordeuren en een oase van een achtertuin van 20 meter diep: rustig, zéér fraai aangelegd en op het zuidwesten. Ook de voorzijde biedt veel ruimte door een brede bestrating. Naast wonen kunt u het huis ook zakelijk aanwenden voor bijvoorbeeld een winkel. Een fris en landelijk uitgevoerde woning met een opvallende goede lichtinval. Het oorspronkelijke bouwjaar is circa 1770 met aanpassingen in de tijd. Alle moderne voorzieningen zijn aanwezig. HR-ketel uit 2015.

Door de speelse bouwwijze, met o.a. verschillende daken, bevinden zich op de begane grond een L-vormige woonkamr, L-vormige woon-eetkeuken en de badkamer. De ruimte achter de rechter deur kan tevens als kamer of als kantoor/winkel gaan dienen. Uw wijn kunt u bewaren in een halfdiepe kelder , met stenen tongewelf, welke via de woonkamer bereikbaar is. Op de eerste verdieping bevindt zich een grote slaapkamer met veel kastruimte. Er is toestemming om een dakkapel van twee meter breed aan de achterzijde te plaatsen. Vervolgens zouden twee kamers mogelijk zijn. Tevens mag er aan de voorzijde een lichtvenster geplaatst worden. De woonooppervlakte bedraagt nu 112m2 met een inhoud van 398m3. De perceelgrootte bedraag 313 m2.

Indeling:

We nemen de entree aan de rechterzijde: u komt binnen in een fijne ruimte (3.89x2.58) met zicht op de houten delen van het (zadel-)dakbeschot. W.c.-ruimte met hangcloset. Vervolgens komt u in de woonkamer (8.69x4.00/7.48) met een schitterende plavuizen vloer en een open haard. Ruime woon-eetkeuken (5.62 lang tot 4.78 breed) aan de tuinzijde in landeljke stijl. Badkamer (circa 2.00x3.50) met dubbele douche, wastafelmeubel, hangcloset en en handdoekenradiator. Provisie(wijn-)kelder (2.83x2.00).

Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime slaapkamer. Na eventuele realisatie van een dakkapel zal deze ruimte (6.50x4.00) groot zijn.