In goede staat verkerend ruim en licht rijksmonument (uit circa 1600) met maar liefst vijf verdiepingen en een fijne ruime tuin met een vrij achterom. In dit woonhuis, genaamd “De Vergulde Slange”, proeft u op elke verdieping de rijke geschiedenis en authentieke sfeer die u mag verwachen in een dergelijk eeuwenoud pand. Prachtige houten vloeren. Het hele huis is voorzien van moer- en kinderbalken en heeft veel oorspronkelijke elementen, waaronder een schitterend trappenhuis met originele spiltrap.

Bij binnenkomst, via de deur in het midden van de gevel, betreedt u via het portaal de ruime woonkamer , een houten vloer en een schouw met houtkachel (voorzien van nieuw rookkanaal).

In het souterrain is aan de achterzijde een heerlijke woon- eetkeuken met zicht op de tuin. Er is verder een bijkeuken en een w.c.-ruimte met hang-w.c.. Aan de voorzijde bevindt zich een ruime frisse badkamer met ligbad en een brede wastafel.

Vanuit het souterrain hebt u toegang naar de rustige achtertuin. U hoort hier enkel de vogels en het carillon. Via de vrije achterom staat u binnen enkele minuten wandelen op de Markt!

Op de eerste verdieping treft u aan de voorzijde een (studeer-)kamer aan met een vaste boekenkastenwand. Aan de achterzijde bevindt zich een grote slaapkamer met een fraaie schouw, nieuwe vloerafwerking en een wastafelmeubel met kom.

Op de tweede verdieping zijn nog eens twee ruime slaapkamers. Tussen deze kamers is een recente badkamer. U hebt hier een douche met thermostaatkraan, een brede wastafel, een hang-w.c., inbouwspots, mooi tegelwerk en een handdoekenradiator.

De derde (zolder)verdieping is goed beloopbaar met onder de originele sporenkap heel veel bergruimte en de cv-opstelling.