Een uiterst sfeervol historisch woonhuis uit, rond, 1700 in combinatie met enkele moderne voorzieningen. Het is uiterst landelijk gelegen in het dorpje het Oudedorp: het vroegere Sint Joosland. Het dorp is ontstaan in 1631. In deze doodlopende straat staan nog geen 20 huizen omgeven door landerijen. De achtertuin is maar liefst 25 meter met achterom. Verschillende schuurtjes in de tuin.

Dit huis is geschikt voor een 1- of 2-persoons huishouden. De huidige eigenaar heeft een nieuwe badkamer laten aanleggen, het dak grotendeels laten isoleren alsmede de houten vloeren. Er is gedeeltelijk isolerende beglazing; waaronder monumentenglas. Met veel enthousiasme zijn de eeuwenoude details behouden gebleven waaronder de houten afwerkingen, balken plafonds en de bedstee in de woonkamer. De wanden op de begane grond zijn door de eigenaar afgewerkt met leem.

Het huis heeft een woonoppervlakte van 69m2 en een inhoud van 205m3. De cv geschiedt middels een HR-ketel. Kabel en afvoer naar het riool zijn aanwezig.

Indeling:

Entree, gang met bergkast. Voorkamer met een houten vloer en houtkachel. Inclusief de bedstee en grote vaste kastenwand is de grootte (4.98x4.33). De hoogte is circa (2.20). De achterkamer, eetkamer in open verbinding met de keuken, is (4.50x2.21) groot. De hoogte loopt op van (2.64) naar (3.38).

Via deze achterkamer komt u in de keuken, de badkamer en de tuin. Tevens bevindt zich hier de trapopgang naar de verdieping. De keuken (3.67x2.04) is voorzien van een houten keukenblok met stenen werkblad en historische hardstenen wasbak. Er is een, nieuw, op hout gestookt kookkomfoor. U zult merken dat deze voorziening uitstekend past bij de sfeer van het huis. Er is voorts een koelkast en een wasmachine.

Voor de keuken bevindt zich een ruimte, nu berging met deur die uitkomt op straat, die “de Kééte” wordt genoemd. Dat was ooit de stookruimte van de smid die hier woonachtig was.

De badkamer (2010) is voorzien van authentieke plavuizen. Er is een ligbad, aparte douche, een waskom en een w.c..

Op de eerste verdieping, welke zich onder de kap bevindt, bevindt zich een grote en een kleine slaapkamer.

Kortom: een pittoresk huis voor wie landelijk en rustig wil wonen en op zoek is naar “country-living”. Met de stad Middelburg op kleine afstand.