Een goed verzorgd Rijksmonument uit 1732, genaamd “Jona in de Walvis”. De diepe zonnige achtertuin is op het noord-westen gelegen en ruim 15 meter diep voordat de vrijstaande stenen garage wordt bereikt. Vrije achterom. Het huis is voorzien van alle hedendaagse gemakken waaronder een sauna. Door haar ligging, in het beschermd stadshart van Middelburg, is het tevens een rustig huis terwijl de stad een paar straten verderop bruist. Alle ruimten hebben een uitstekende lichtinval en daardoor is het er heerlijk licht. Dat is mede ontstaan door een grote renovatie/restauratie. De betrokken architect heeft de juiste combinatie getroffen tussen het behoud en herstel van het monumentale karakter en het implementeren van moderne vormgeving en matriaalkeuze: grote glaspartijen en zichtlijnen die meer dan 3 eeuwen bouwen weerspiegelen. De woning is aan de achterzijde circa 3 meter breder dan de voorgevel. In deze uitbouw is de keuken gelegen en de badkamer op de eerste verdieping. Er is dubbel glas aanwezig en speciaal monumentenglas. Het huis heeft een woonoppervlakte van circa 140m2 en een inhoud van 480m3. Het perceel is circa 150m2 groot.

Indeling: via hal met glazen deur komt u in de woonkamer welke ruim 13 meter diep is. Er is een lichte marmeren vloer met vloerverwarming en een sfeervolle gashaard. De serre is geheel van glas en u bent hier één met de tuin. De eetkeuken is wederom licht uitgevoerd en voorzien van inbouwapparatuur.

Eerste verdieping: overloop in de diepte met een slaapkamer aan de voorzijde van (5.00x4.16) met schouw. Aan de achterzijde is er een karakteristieke slaapkamer van (2.97x3.14) alwaar nog een bedstee aanwezig is. De ruime en tevens hoge badkamer is voorzien van een ligbad, douche, wastafel en een sauna.

Vervolgens gaat er een trap een halve verdieping hoger alwaar zich een overloop in de breedte bevindt met een grote glaspartij. Hier is teven een balkon aanwezig. Aan het einde van de overloop gaat er een trapje naar uiteindelijk de:

Tweede verdieping: hier bevindt zich een slaapkamer in een hoge open ruimte van (5.00x4.50) met een prachtig zicht op de ongeschilderde houten gerestaureerde kap.