Schitterend patriciërshuis genaamd “Moorenlandt” uit circa 1763 en vroeger. Dit statige rijksmonument heeft een inhoud van 1950m3 en een woonoppervlakte van 440m2, exclusief de prachtige kelder. Het is met veel zorg en aandacht onderhouden. Bijna overal zijn passenden houten binnenluiken aanwezig. Gedeeltelijk voorzien van voorzetramen. Zeer bescheiden energielasten.

Alle ruimten, circa 10 kamers, zijn ruim bemeten waardoor het een menselijke maatvoering kent. Rechts, ten opzichte van de lijstgevel, bevindt zich een toegang tot een steeg die bij het huis hoort. De eerste verdieping, boven deze poort, hoort ook bij het aangebodene. Middels de steeg hebt u een achterom naar de grote achtertuin . Hier vindt u een aantal zonnige terassen, een vijver van formaat en, onder andere, een prachtige grote rode beuk. De tuin is op het noordwesten gericht en is circa 38 meter diep tot 17 meter breed! Via de tuin kunt u naar de kelder. Deze bestaat uit twee ruimten van in totaal circa 70m2.

De Spanjaardstraat behoort tot één van de mooiste straten van Middelburg. Een prachtig straatbeeld met bijzondere en goed onderhouden statige voorgevels. Het is verkeersluw en u loopt zo het centrum in.

Eén van haar bewoners was burgemeester Mr. Jan Constantyn Mathias (1691-1765), tevens bewindhebber van de VOC kamer Zeeland.

Indeling:

Ruime statige hal (5.92x3.24). Deze gaat over in een gang welke uitkomt in de tuin. Ter rechterzijde van deze gang bevindt zich de woon-eetkeuken (tuinzijde), een badkamer, grote w.c.-ruimte en een schitterende trappenpartij.

Ter linkerzijde bevindt zich een kamer-en-suite (6.36x5.59 en 6.59x5.40) met een prachtig cassette-plafond en schouwen.

Gaat u de eiken trappenpartij op dan kunt u naar rechts een trap op naar de opkamer, voormalige huisgevangenis, boven de poort. Vervolgt u trap naar boven, dan treft u aan uw rechterhand nog een klein kamertje. Vervolgens komt u op de eerste verdieping. Daar zijn vier grote slaapkamers en een badkamer.

Op de tweede verdieping is de kapconstructie zichtbaar, er zijn drie ruimten, een centrale grote ruimte en twee kamers. De achterkamer heeft uitzicht op de tuin.

Via de overloop, een paar treden, bevindt zich nog een opkamer.

Dit huis is weliswaar groot(s), doch ademt een warme en verwelkomende sfeer.