Karakteristiek rijksmonument met imposante lijstgevel uit de 18e eeuw, met mogelijkheid voor een Bed&Breakfast, of praktijk aan huis, gelegen in de prachtige, historische Spanjaardstraat, met het centrum, de Abdij, de Markt, het Damplein, theater en veel meer op loopafstand. Een ruim dakterras gelegen op het zuiden, met fenomenaal uitzicht completeert het geheel!

Het is een sfeervolle, ruime en lichte woning met diverse gebruiksmogelijkheden.

Het unieke aan deze woning is de 2e ingang aan de Molstraat. Daardoor is een royaal deel van de begane grond (circa 33 m2) te gebruiken als kantoor, werkruimte, praktijk, salon, gastenverblijf, dubbele bewoning etc.

De voormalige bakkerij is door de huidige eigenaren recentelijk voorzien van een keukenopstelling en doucheruimte met w.c. waardoor een sfeervolle studio is ontstaan welke ook als Bed&Breakfast gebruikt kan worden. Met een eigen ingang en ruimte om buiten te zitten aan de voorzijde van het pand.

De indeling is als volgt:

Entree Spanjaardstraat: lange gang met mooie tegelvloer met vloerverwarming, trap naar 1e verdieping en een praktische en grote bijkeuken voor o.a. uw wasmachine, droger en vriezer. Aparte w.c.. Royale bergruimte. Er is daarnaast nog een grote droge kelder (ca 40 m2) op stahoogte. De kelder is tevens van buitenaf bereikbaar. Tussendeur naar de studio (Molstraat 23).

1e verdieping: lange overloop, slaapkamer aan de achterzijde met deur naar 2e dakterras en de vaste trap naar 2e verdieping. Bergkasten en een w.c. met handwasbakje. Sfeervolle, lichte woonkeuken met veel kastruimte, granieten werkblad en een 6-pits Smeg fornuis. Comfortabel woon/zitgedeelte in het verlengde van de keuken.

2e verdieping: lange overloop met vaste kastruimte, 2 slaapkamers, badkamer met ligbad, 2 wastafels en diepe bergkast. Aparte doucheruimte. Vanuit de overloop betreedt u het pareltje: het op het zuiden gelegen dakterras met uitzicht op de torentjes van de abdij, de Lange Jan en het stadhuis. Door de ligging op het zuiden kunt u hier maximaal van de zon genieten onder het genot van een drankje.

Ruime bergzolder middels een schuiftrap te bereiken. Hier treft u de combiketel aan.

Diversen:

Dubbel glas aan de achterzijde

Ramen woonkeuken/kamer grotendeels voorzien van voorzetramen

Rapportage Monumentenwacht 2017 beschikbaar