Download hier de plattegrond

In Lodewijk XIV-stijl -1730- prachtig en voornaam woonhuis, genaamd “De Dry Clavers”. Het is aan de rand van het centrum gelegen op een perceel grond van maar liefst 960m2 groot tot aan de Stadsschuur. De tuin, met veel privacy, is daardoor maar liefst bijna 50 meter diep. De inhoud is circa 2200m3 met een woonoppervlakte van 525m2 (inclusief zolder en exclusief kelder). Het huis kan leeg worden opgeleverd. De foto’s bieden u slechts een impressie van de indeling en het uitvoeringsniveau. Onze makelaar leidt u graag rond.

Indeling:

Statige hal in het midden met marmeren plavuizen. De hal –overgaand in een gang- is voorzien van prachtige ornamenten. Aan de linkerzijde bevinden zich 2 kamers ensuite. Aan de rechtterzijde is 1 kamer met daarachter een heerlijke woon-eetkeuken. Deze is via de L-vormige gang te bereiken. Hier kunt u de tuin in.

Helemaal achterin komt in de tuinkamer met serre die ook toegang biedt aan de tuin.

Op de eerste verdieping bevindt zich aan de voorzijde over de gehele breedte –slaapkamer, badkamer en woonruimte- die geheel zelfvoorzienend is. Voorts zijn er nog 2 slaapkamers en een aparte badkamer.

De tweede verdieping is te bereiken middels een vaste trap. Deze hoge ruimten kunt u nog zelf indelen (circa 95m2).

Een huis met geschiedenis –voormalig burgemeestershuis tijdens de strijd tussen de patriotten en oranjegezinden- dat geheel als huis te bewonen is. De huidige eigenaar gebruikt het om te wonen en heeft er zijn tuinarchitectenburo in gevestigd.