Download hier de plattegrond

Middenin het oude centrum, tegenover de entree van het Abdijplein, gelegen Rijksmonument, genaamd “De Wolf“, uit 1710. Het pand, inhoud bijna 1.300 m3, heeft vier woonlagen (oppervlakte 274 m2) en een souterrain (oppervlakte 84 m2).

De locatie is fantastisch: Een prachtig wijds en vrij uitzicht aan zowel de voor- als achterzijde terwijl u zich in het middelpunt van het historische hart van Middelburg bevindt. Zonnige achtertuin over de gehele breedte en ca 12 meter diep op het westen gelegen. Het huis bevindt zich een goede staat van onderhoud waarbij alle moderne voorzieningen aanwezig zijn met behoud van de schoonheid van historische bouwmaterialen die in de afgelopen eeuwen in het huis zijn aangebracht. Een onderhoudsoverzicht is aanwezig.

Kortom: Een schitterend rijksmonument op de werkelijk meest geweldige locatie!

Het huis bestaat, globaal, uit een kamer en suite op zowel de begane grond als de eerste verdieping. De begane grond herbergt tevens de keuken terwijl de eerste verdieping nog twee extra kamers heeft. Op de tweede verdieping bevinden zich drie kamers en een grote badkamer. De derde verdieping bestaat uit een kamer aan de voorzijde. Het droge souterrain is volledig leefbaar. Opvallend is hier de aanwezigheid van een schitterend tongewelf en de goede hoogte (ca. 2.70 hoog) van de gehele kelder.

Indeling:

Entree, grote hal met hardstenen plavuizen (Rheims). Stijlvolle trap naar de verdiepingen en één naar het souterrain. Toiletruimte. In de kamer en suite op de begane grond worden de woonkamer, aan de voorzijde, en de eetkamer gescheiden door een “drieluik”-deur (deur en twee bijbehorende zijpanelen) met doorlopende glastekening. Prachtige houten vloeren. De eetkamer is voorzien van een open haard en een sierplafond. De woonkamer en keuken hebben een plafond van moer- en kinderbalken. De keuken is van hout met een terrazzo werkblad in een hoekopstelling en verder voorzien van, onder andere, een stijlvolle, Italiaanse, fornuis-/ovencombinatie. De keuken biedt toegang tot de tuin.

Op de eerste verdieping bevindt zich een vergelijkbare kamer en suite, met schuifdeuren (glas in lood ramen) en twee marmeren schouwen. Verder zijn op deze etage nog twee zijkamers en een toiletruimte met siertegelwerk. De achterzijkamer heeft een Frans Balkon. Dit biedt een mooi zicht op de tuin en maakt het mogelijk hier te genieten van het laatste zonnestraaltje..

Op de tweede verdieping bevindt zich aan de achterzijde een ruime badkamer en een grote slaapkamer. De badkamer is voorzien van een vrijstaand ligbad op pootjes, een aparte douche, dubbele wastafel, mechanische ventilatie en een toilet.

Beide ruimten zijn hoog zodat u tegen de mooie houten sporenkap van het dak aankijkt. Aan de voorzijde zijn nog twee kamers met een majestueus uitzicht op de abdij.

Op de derde verdieping is er aan de voorzijde nog een kamer onder het voordak met een drie dakramen.

Het souterrain is een goed bruikbare multifunctionele ruimte en, via een luik aan de straatzijde en de binnentrap, makkelijk te bereiken. Aan de tuinzijde hebt u daglichttoetreding. Tevens uitstekend te gebruiken als werkruimte, wijnkelder en/of atelier. Overal hardstenen plavuizen en mooi schoonmetselwerk in het zicht.

Diversen:

Door haar indeling en zichtlijnen is het een zeer prettig woonhuis. Het biedt tevens de mogelijkheid voor het stijlvol werken/kantoor aan huis.

Prachtig schilderwerk aan de binnenzijde. Het vloeren in het huis zijn grotendeels afgewerkt met mooie eiken en grenen vloerdelen. De overige vloerafwerking bestaat uit hardstenen plavuizen en/of historische (sier-) plavuizen. Diverse houten luiken.

De zonnige tuin is geheel ommuurd met zicht op andere mooie rijksmonumenten. Daarnaast vindt u hier, desgewenst, ook de privacy/rust om even aan de stad te “ontsnappen”.

De technische installaties zijn vernieuwd (HR-combiketel uit 2016) en de keuken en badkamer hebben vloerverwarming.

De huisnaam “De Wolf” komt voort uit de bouwsymboliek van de vrijmetselarij. In 1770 werd in dit huis een loge opgericht, genaamd “La Compagnie Durable”. Over de historie van de abdij en de locatie is veel bekend: Op deze hooggelegen plek start immers de ontstaansgeschiedenis van Middelburg.