Prachtig en sfeervol gelegen grachtenmonument, genaamd “De Taxisbooghe” uit 1629. B&B mogelijk.

Let op: de begane grond is twee vensters breed met de monumentale voordeur en de eerste verdieping is vier vensters breed! Fantastisch vrij uitzicht aan de voorzijde over het water en aan de achterkant in het groen. Dit Rijksmonument is voorzien van alle moderne gemakken en, tot op de dag van vandaag, uitstekend onderhouden. Er zijn twee badkamers. Diep achter in de sfeervolle tuin (35 meter op het westen) staat een zéér praktische schuur (90 m3) met verdieping. Ook als atelier in te richten. Achterom met verlichting.

Op de begane grond, met de keuken verbonden, is een heerlijk groot terras met lichtpunten en een elektrisch bedienbaar zonnescherm. De raamkozijnen zijn aan de voorzijde voorzien van dubbel glas (achterzetramen). Voor en achter is gebruik gemaakt van monumentenglas. Op de eerste verdieping mooie houten binnenluiken voor extra comfort met in de slaapkamer bovendien dubbel glas aan voor- en achterkant (achterzetramen).

De inhoud bedraagt 650m3 en de woonoppervlakte is 160 m2. Het totale perceel is 296 m2 groot. U kunt de huur overnemen van een garagebox achter de woning. Binnen enkele minuten staat u in het historische stadscentrum. Onderhoudsrapportage Monumentenwacht oktober 2016 aanwezig.

Indeling:

Entree, hal met oude betegeling, woonkamer met oorspronkelijk eiken balkenplafond, Frans eiken brede vloerdelen en een grote open haard (rvs-buis in schoorsteen). Achter de woonkamer is, over de gehele breedte, de uitgebreide keuken gelegen. Een nieuwe lichtkoepel zorgt voor een prettige extra lichtinval. U zou het geheel kunnen aanwenden als woon-eetkeuken.

Aangebouwd terras van circa 21 m2 (2.80 x 6.70), waar u helemaal vrij en rustig kunt zitten. Een trap leidt u naar de tuin. Onder het terras bevindt zich een tweede (droog) terrasruimte.

U kunt dan het souterrain in. Binnendoor kunt ook naar het souterrain. Via de centrale hal gaat u naar beneden. Daar is een hal met twee vaste kasten om vervolgens een sfeervolle slaapkamer te betreden met een brede schouw (ingebouwde boekenplanken) en authentiek balkenplafond. Deze kamer heeft een eigen moderne badkamer met wc, twee wastafels en een inloopdouche. De hal en badkamer zijn voorzien van vloerverwarming. Bijkeuken met o.a. de cv-opstelling, wasmachine en droger. Overal dubbel glas.

Idee: door een eigen entree, via het achterom, kunt u het souterrain uitstekend als B&B inrichten. Men hoeft dan niet via het privé-gedeelte naar binnen.

Gaat u vervolgens naar de eerste verdieping, dan komt u uit op de overloop. Deze biedt toegang aan een zeer grote en lichte slaapkamer (ook als woonkamer te gebruiken) en een ruime badkamer met ligbad, douche, vaste wastafel en wc. Ook hier overal de oorspronkelijke balkenplafonds.

De tweede verdieping bestaat uit één grote open ruimte met een schitterende akoestiek onder het hoge dak met monumentale balkenconstructie. Prachtig uitzicht over de oude stad en lichtinval van beide kanten door twee dakkapellen en twee velux-ramen.