Uitermate bijzonder Rijksmonument uit 1574 genaamd "Den Spieghel". Veel oorspronkelijke details zijn nog aanwezig. Het trappenhuis en het casco zijn bijvoorbeeld nog grotendeels van eikenhout. Het pand bestaat uit een een voor- en een achterhuis. De verdiepingen van het achterhuis verspringen ten opzichte van het voorhuis. De tuin is op het zuidoosten gelegen en er is een vrij achterom die met de auto te bereiken is. De inhoud bedraagt in totaal circa 950m3 en de woonoppervlakte circa 230m2. De kelder is dan nog niet meegerekend. U hebt een mooi uitzicht over het Veerse Meer op de eerste en tweede verdieping. De perceeloppervlakte bedraagt 172m2. HR-installatie uit 2010.

Indeling:

Entree, brede woonkamer in een L-vorm met open haard. Op de vloer liggen prachtige authentieke plavuizen. Aan de achterzijde gaat u twee treden hoger en u komt uit in de achterkamer. Op de vloer liggen eikenhouten vloerdelen en er zijn vaste kasten. Aan de linkerzijde bevindt zich, halverwege de woonkamer, een gang die is afgewerkt met eikenhouten delen. Hier bevinden zich 2 toegangen naar de kelder. Enkele treden lager en u komt in de keuken die grenst aan de tuin. Zowel via de gang, als via de keuken, kunt u de tuin in. De woon-eetkeuken is voorzien van een keukenblok in een hoekopstelling. W.c.. Aan de voorzijde bevindt zich een droge kelderruimte met een tongewelf. Deze is tevens via de straatzijde te bereiken.

Op de eerste verdieping bevindt zich een grote slaapkamer in het voorhuis en een grote slaapkamer in het achterhuis (splitlevel). De slaapkamer aan de voorzijde heeft een eigen badkamer met ligbad, dubbele wastafel en een w.c..

Op de tweede verdieping is een grote open ruimte onder de prachtige sporenkap (isolatie). Hier bevindt zich nog een tweede badkamer met douche, wastafel en een w.c..