Schitterend Rijksmonument aan de Loskade. Het huis is gebouwd in de eclectische stijl rond 1895. Vanaf 2001 is het huis grondig gerestaureerd en volledig van alle alledaagse gemakken voorzien. Tijdens de renovatie zijn de fraaie stijlelementen van die periode in stand gehouden. Er is een wijds uitzicht over het kanaal. De binnenzijde valt mede op door de aandacht voor kleur. Daarnaast is het huis voorzien van marmeren schouwen, stucplafonds, parketvloeren, paneeldeuren, gekleurde cementtegels, glas-in-lood, lijst- en timmerwerk en een prachtig origineel trappenhuis vanuit het souterrain naar de bovenste verdieping. De inhoud bedraagt maar liefst 1225m3 met een perceelsoppervlakte van 360m2. De diepe zonnige achtertuin is 2 jaar geleden aangelegd en ontworpen door de befaamde tuinarchitect A.J. van der Horst. Aan de achterzijde is een schuur en een achterom. Zoals u op de foto's zult zien, bieden wij u hier een prachtig, goed en sfeervol woonhuis aan, dat ook als woon- werk combinatie of na enige aanpassingen als bed & breakfast gebruikt zou kunnen worden.

Indeling:

Entree met toegang via een hardstenen trap naar de beletage. Deze verdieping bestaat uit een kamer-en-suite met schuifdeuren, twee marmeren schouwen en een passende visgraat-parketvloer, een sfeervolle keuken, een hal en een wc-ruimte. In de jaren 30 is er een serre is aangebouwd waar het daglicht, door het grote (geïsoleerde) glasoppervlak, prachtig binnenvalt. De schoorsteen in de voorkamer is in gebruik. In de keuken vindt u alle apparatuur, hardstenen plavuizen en een granieten werkblad. Middels een trap aan de serre komt u in de tuin.

Onder de beletage bevindt zich het souterrain. Dit is een volwaardige verdieping op stahoogte. Hier bevinden zich een provisiekamer, een wijnkelder, een hobbyruimte en een w.c.-ruimte. Aan de voorzijde bevindt zich een grote (slaap-)kamer. Op de vloer liggen prachtige mozaïektegels . De achterzijde komt uit in de tuin.

Op de eerste verdieping bevinden zich 2 (slaap-)kamers aan de voorzijde en de hoofdslaapkamer, met originele kastenwand, bevindt zich aan de achterzijde. In de fraaie badkamer met balkon, kijkt u uit op de achtertuin en het silhouet van Middelburg met de Lange Jan. De vloer is afgewerkt met getrommeld carrara-marmer en er is een vrijstaand ligbad, een wc en een aparte doucheruimte. De wastafel is van belge rouge met carrara marmer.

Op de tweede verdieping bevindt zich een grote open ruimte onder de kap, bergruimte, wasruimte, cv ruimte met ketel, een grote slaapkamer en de tweede badkamer met douche, wastafel en w.c. Desgewenst kunnen hier meerdere slaapkamers worden gerealiseerd.

Het huis is aan de voorzijde voorzien van prachtige zonwering.