Aan de rand van het historische stadscentrum van Middelburg gelegen Rijksmonument. Het huis is genaamd “De Moriaan” en stamt uit 1593. Het is circa 700m3 groot met een woonoppervlakte van circa 195m2 (exclusief souterrain). Het perceel is 120m2 groot.

Aan de achterzijde bevindt zich een tuin (noordwest) met achterom. De gebruiksruimte zal u verrassen daar het huis maar liefst 5 verdiepingen telt.

De 3 bovenste verdiepingen hebben elk 2 kamers met een tussengelegen badkamer. Naast de keuken op de begane grond hebben de kamers een eigen keuken(-voorziening).

U kunt derhalve al uw woonwensen in dit pand verwezenlijken waar u maar wilt. Elke verdieping wordt gesierd door plafonds met moer- en kinderbalken. De grote (geïsoleerde) kap is een zogenaamde sporenkap waarvan de mooie constructie goed in het zicht is gelaten. De verwarming geschiedt middels een middels een HR-ketel uit 2012. Het pand is periodiek door de Monumentenwacht bouwkundig geïnspecteerd en is er naar aanleiding daarvan regelmatig onderhoud uitgevoerd.

Indeling:

Entree, gang met w.c., trapopgang en toegang aan de linkerzijde van een keuken (2.57x1.87). Aan de achterzijde is een kamer (3.18 hoog) gelegen over de gehele breedte (5.36x4.93). Aan de achterzijde is een balkon gesitueerd met een trap naar de tuin.

Ook via het souterrain kunt u de tuin in. Via de entreehal is er een vaste trap naar de ondergelegen verdieping. Deze ruimte is vrijwel helemaal open (10.00x 5.00).

Op de eerste verdieping (2.24 hoog) bevindt zich een overloop en een badkamer met douche, wastafel en w.c.. Aan de achterzijde bevindt zich een kamer met een keukenblok (5.36x4.93). Aan de voorzijde bevindt zich tevens een kamer (5.33x3.41) met eenvoudig keukenblokje.

Op de tweede verdieping (2.00 hoog) bevindt zich een overloop en een badkamer met douche en w.c.. De achterkamer (5.31x4.93) is wederom voorzien van een keukenblok. De voorkamer ((5.34x3.94) is voorzien van een eenvoudig keukenblokje.

De prachtige derde verdieping (4.24 hoog) bevindt zich onder het houten spant. Effectief zijn de breedte en diepte gelijk met de lagere verdiepingen. Ook hier is wederom een overloop met een badkamer. De achterkamer (4.91x3.65) is voorzien van een keuken. De voorkamer (3.85x3.04) heeft 2 dakkapellen.

Let op: de schuur aan de achterzijde hoort er niet bij. Ondanks de aanwezigheid van een deur.