Aan de Nieuwe Haven gelegen Rijksmonument, genaamd “De Pinasse”, met stadstuin aan de achterzijde. Het bouwjaar ligt rond 1600. Aan de voorzijde hebt u vrij en wijds uitzicht. Opvallend aan dit huis is het ruime begane grondplan: via de hal komt u in de voorkamer. Deze kamer staat in open verbinding met een split level woonverdeling waarbij de achterkamer enkele treden hoger ligt. De woonkamer is totaal circa 55m2 groot en is voorzien van een open haard. Via de voorkamer kunt tevens de trap af naar de woon-eetkeuken (6.00x4.30) met toegang naar de tuin. In dit souterrain bevindt zich aan de voorzijde één van de twee badkamers, met jacuzzi, en een bijkeuken.

Op de eerste verdieping bevindt zich een studeerkamer (6.00x5.22) en aan de achterzijde de hoofdslaapkamer (6.00x3.00) alsmede de tweede badkamer (4.00x1.50).

Op de tweede verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers (5.00x6.52 en 5.00x2.87) met een grote overloop. Cv-combiketel uit 2011 (Nefit Topline).

Op elk van de vier verdiepingen bevindt zich een w.c. Het huis is voorzien van rolluiken aan de voorzijde. Door de ligging in het hart van het centrum bent u in enkele minuten in het winkelhart. Ook het station, bussen, supermarkt en restaurants liggen op steenworp afstand.

U zult verbaast zijn hoeveel ruimte dit huis in zich heeft. De inhoud is circa 750m3 met een woonoppervlakte van circa 200m2.