Uitmuntend onderhouden en gerestaureerd Rijksmonument, genaamd “De Norenburch”. Het is gelegen in een rij van voorname en prestigieuze huizen aan de Rouaansekaai. De eigenaar heeft gekozen voor een permanent toezicht van Rothuizen (architectenbureau) om de reeds goede onderhoudstaat te handhaven. Sinds de verwerving heeft de eigenaar voor circa € 300.000 gerenoveerd en er is nergens op bespaard. Het hele pand komt vrij om het te bewonen maar u kunt ook direct b&b beginnen. Wat u maar wilt. De perceeloppervlakte bedraagt 195m2 en de inhoud 1300m3. De woonoppervlakte is circa 340m2..

De rijke architectuur treft u met name aan op de begane grond. Er zijn twee schitterende stijlkamers die de woonkamer vormen met o.a. schouwen en sierplafonds (houtsnijwerk). De totale woonkamer is circa 55m2 groot. De gang van circa 22 meter is voorzien van marmeren plavuizen. Via deze gang kunt u tevens een inpandige patio (4.20x3.80) betreden en de extra kamer aan de achterzijde. De tuin is circa 5 meter diep. Er is een zéér praktische kelder/souterrain met een prachtig tongewelf. Via de gang gaat u enkele treden lager om op tuinniveau te komen en gaat hier ook naar de keuken die in verbinding staat met de grote (droge) kelderruimte. Voorheen was er op de begane grond en in de kelderruimte een galerie gevestigd.

Toelichting op de huidige indeling: op dit moment zijn er 3 wooneenheden: de begane grond, souterrain en de kelder met binnentuin en achterplaats behelzen 1 eenheid. Via een aparte hal (achter de ontvangsthal) gaat u naar een aparte woning op de eerste verdieping en een aparte woning op de 2e en 3e verdieping. Deze zijn modern en comfortabel ingericht. Elke woning heeft een eigen keuken en badkamer. Alles staat in open verbinding met elkaar staan wanneer u het hele pand zelf wilt bewonen. Er zijn 2 aparte cv-systemen en voor elektra zijn er tussenmeters.

De woning op de tweede en derde verdieping is nog verhuurd tot 31-12-2018. Tot die tijd ontvangt u de huur en daarna staat het hele pand tot uw beschikking.