Download hier de plattegrond

Aan de zuidzijde van Middelburg bevindt zich een voormalig landgoed. In deze groene oase bevindt zich buitenplaats Roozenburg (18e eeuw) met bijbehorend vrijstaand koetshuis annex dienstwoning. Het koetshuis bieden wij aan en is rond 1802 gebouwd. In 2003 is het op sublieme wijze gerestaureer (volledige herbouw), daarna uitstekend onderhouden, en beantwoordt volledig aan de rijke sfeer van weleer met de luxe woongemakken van vandaag. De inhoud bedraagt circa 610m3 met een woonoppervlakte van 160m2. Het huis heeft een vrijstaande garage, met een elektrisch bedienbare garagedeur (2013) met ruime extra bergruimte, op totaal 307m2 eigen grond.

In en rond de woning, tuinen en park met veel boompartijen, geniet u volledig van uw privacy. Als makelaar zijn wij altijd betrokken geweest bij het huis en weten derhalve dat de huidige en de vorige eigenaars de locatie als zéér prettig ervaren in een fijne en rustige woonomgeving.

Bereikbaarheid: met de fiets over de Segeersweg en met de auto rijdt u vanaf de Segeerssingel het enige ( iets) verscholen grindpad op dat over de buitenplaats leidt naar het Koetshuis. De stationsbrug bevindt zich op een minuut afstand fietsen. U woont dus wel héél dichtbij het historische stadscentrum.

Er is een volledig begane grondplan: woonkamer, keuken, bijkeuken en een slaapkamer met een eigen badkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, een grote overloop en eveneens een prachtige badkamer. Vlieringzolder. De slaapkamer en de badkamer op de begane grond zijn in 2016 (!) in een nieuwe aanbouw gerealiseerd. Door de grote raampartijen met schuifpui is deze kamer tevens uitstekend geschikt als tuinkamer. U hebt een prachtig zicht op de tuin met maximale privacy. Dubbele beglazing en voorzetramen.

Indeling:

Entree aan de kopgevel met hardstenen trede. Ruime hal met toegang naar de tuin, w.c.-ruimte, woonkamer van 54m2 en trapopgang met bordes. Alle ruimten staan, drempelloos, in open verbinding met elkaar. Grote raampartijen aan alle zijden zorgen voor een prettige lichtinval. Ook via de woonkamer (9.00x6.00), voorzien van een inzethaard, kunt u de tuin betreden alsmede de woon-eetkeuken en de slaapkamer/tuinkamer die haaks op de woonkamer is gesitueerd. Grotendeels voorzien van vloerverwarming en Braziliaanse leisteen. De woonkamer en de keuken zijn voorzien van automatisch werkende zonwerende screens (2013).

De lichte woon-eetkeuken is in stijl uitgevoerd en o.a. voorzien van een gelakt teakhouten werkblad en een porseleinen spoelbak. Diverse inbouwapparatuur. Ruime bijkeuken voor de witgoedaansluitingen. Het ruimtelijk effect wordt ondersteund door een plafondhoogte van circa 3.40 m. In de aanbouw (2016) bevindt zich tevens een badkamer met douche met wastafel alsmede een aparte w.c.-ruimte.

Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, verdeeld over de kopse kanten met de tussengelegen badkamer en ruime overloop. Diverse dakkapellen en aan de voorzijde een Frans balkon. De badkamer is voorzien van een rond betegelde douche, ligbad, w.c. en 2 glazen wastafels. De vloer is deels afgewerkt met een prachtige teakhouten scheepsvloer. Een schitterend huis.

Parkeren op eigen terrein naast de garage is ook mogelijk.